Mod de preparare Tort boema

  1. Pentru blat, mixezi gemul impreuna cu zaharul, uleiul si aromele.
  2. Incorporezi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua, alternand cu apa minerala, iar la sfarsit pui alunele macinate.
  3. Torni compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si coci blatul la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 1/2 ora.
  4. Cu scobitoarea probezi daca s-a copt.
  5. Topesti la bain-marie ciocolata si o amesteci cu frisca lichida.
  6. Lasi crema in frigider pentru 2 ore, apoi o mixezi si adaugi esenta de rom.
  7. Pentru sirop, topesti la foc mic toate ingredientele si le fierbi 15 minute.
  8. Tai blatul racit in 2 foi orizontale, pe care le stropesti cu siropul cald.
  9. Pui crema intre blaturi si presezi usor.
  10. Mixezi frisca lichida, urmand instructiunile de pe ambalaj.
  11. Imbraci tortul cu frisca, folosind un cornet si decorezi cu bomboane.
  12. Il servesti dupa ce l-ai racit 2 ore.