Mod de preparare Tort botez (2)

  1. Cu o seara inainte topim la baine-marine bomboanele cu o lingura de apa, apoi incepem si framantam cu zahar pudra pana devinde ca o coca, o invelim intr-o folie si o dam la frigider peste noapte.
  2. Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul.
  3. Mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
  4. Mixam frisca, peste care adaugam finetti, omogenizam bine compozitia, apoi pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste, amestecam bine si dam la rece 5 min.
  5. Mixam iaurtul cu zaharul.
  6. Mixam frisca.
  7. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.
  8. Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.
  9. Incepem asamblarea, insiropam bine blatul, punem un strat de mousse de finetti, apoi de iaurt si ornam cu frisca, trandafiri si botosei facuti din fondant.