Mod de preparare Tort bust

  1. Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul.
  2. Mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificand din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
  3. Eu l-am taiat in 2 si am folosit unul singur.
  4. Mixam iaurtul cu zaharul.
  5. Mixam frisca.
  6. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.
  7. Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.
  8. Punem in 2 castronele mici folie alimentara, peste care punem din cateva linguri de mousse, iar peste, fursecurile si strangem usor folia si dam la frigider.
  9. Insiropam blatul, apoi punem mousse-ul, iar acum vom rasturna cu grija castonele peste blat.
  10. Ornam cu frisca in care am adaugat colorant alimentar.