Mod de preparare Tort Buturuga

  1. Mai intai pregatim crema. Ouale zaharul si apa se bat cu telul pana ce cristalele de zahar se topesc. Se pune amestecul intr-un ceaunel sau o cratita cu peretii grosi si se fierb pe baie de apa sau direct pe flacara mica (amestecand continuu cu telul) pana la proba de fir (atunci cand luam compozitie cu doua degete si, indepartandu-le, se formeaza un fir).
  2. Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupa care se mixeaza adaugand bucati de margarina Rama Maestro tinute la temperature camerei. La final, se aromatizeaza cu esenta de rom. Se pastreaza la rece pana pregatim foaia.
  3. Ouale se separa. Albusurile se bat cu 2 lg de zahar iar galbenusurile cu 3 lg de zahar. Se amesteca albusurile cu galbenusurile cu miscari usoare, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu cacao, incorporandu-se usor.
  4. Se intinde pe hartie de copt si se coace la foc potrivit cam 15 min.Foaia nu trebuie sa se usuce fiindca riscam sa nu o putem rula.
  5. Imediat ce am scos-o din cuptor, se pudreaza cu zahar pudra (pentru a nu se lipi de foaia de copt), se aseaza deasupra o hartie de copt si se intoarce ca sa putem indeparta hartia de la baza. Dupa ce am indepartat hartia, intoarcem foaia in pozitia initiala, astfel incat baza foii sa ramana deasupra in momentul in care o rulam. O lasam sa se racoreasca 5-10 min inainte de a o umple.
  6. Dupa ce foaia s-a racit, intindem peste ea jumatate din crema in strat uniform, rulam cat mai strans, impachetam rulada in folie si o dam la rece pentru 2-3 ore Dupa ce s-a racit, ii taiem capetele si le asezam pe lateral sideasupra, imitand cioturile buturugii.
  7. Imbracam rulada in crema ramasa si decoram cu ciocolata si ornamente din martipan dupa imaginatie.Se pastreaza la rece inainte de a fi portionata!