Mod de preparare Tort cadou cu ciocolata

  1. Pentru inceput pregatim marul, pe care il decojim si il taiem cubulete mici, apoi il punem la fiert in 50 gr de suc de mere, 10 ml suc de lamaie si 1 lingura de zahar si lasam pana se inmoaie marul.
  2. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, margarina Rama Maestro la temperatura camerei si apoi faina.
  3. Tapetam o forma de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptor aprox. 10-15 min.
  4. Batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, apoi punem compozitia rezultata la foc mic pana se ingroasa.
  5. Batem frisca cu o lingura de zahar pudra.
  6. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, apoi o turnam peste crema amestecata cu frisca si dam 5-10 minute la rece, dupa care incorporam si marul taiat cubulete si stafidele pe care le-am inmuiat in sucul de mar si lamaie.
  7. Turnam crema peste blat, apoi pregatim glazura.
  8. Rupem ciocolata, o punem intr-un ibric impreuna cu frisca si margarina si lasam pana se topeste ciocolata si se formeaza glazura.
  9. Turnam glazura peste crema, apoi ornam cu frisca in forma de lumanare.