Mod de preparare Tort caramel

  1. PREPARARE
    Galbenusurile se freaca cu un praf sare, albusurile se bat spuma cu zaharul.
  2. In crema de galbenus se adauga coaja de lamaie, vanilia , faina si la sfarsit nuca macinata.
  3. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu hartie si se da la cuptor.
  4. CREMA-Galbenusurile se freaca cu zaharul,zaharul vanilat, faina si laptele fierbinte si se pun pe foc, fierbandu-se la foc mic , mestecand continuu.
  5. Se bate frisca si se da la rece.
  6. Frisca se incorporeaza in crema de vanilie si se imparte pe blatul taiat in 3.
  7. Se acopera cu restul de crema si se da la rece.
  8. CARAMEL Se caramelizeaza zaharul, se adauga nuca si se toarna fierbinte pe un platou uns cu ulei.
  9. Dupa ce s-a intarit se zdrobeste si se orneaza tortul.
  10. Se adauga caramelele taiate si se lasa la rece.