Mod de preparare Tort Carra( cu grapefruit rosu)

  1. Blatul se realizeaza punand piscoturile pe fundul unei forme de tort cu perete detasabil.
  2. Margarina se bate cu zaharul, se adauga cacao si laptele.
  3. Aceasta crema se toarna peste piscoturi.

Crema de vanilie: 

  1. Laptele se pune pe foc cu 1/2 din zahar.
  2. Cand incepe sa fiarba se adauga praful de budinca, amestecat intre timp, cu cealalta 1/2 de zahar si 1-2 linguri de lapte.
  3. Se amesteca sa nu faca cocoloase.
  4. Frisca se bate bine.
  5. Cand budinca s-a racit, se adauga frisca impreuna cu gelatina dizolvata in putina apa si se amesteca bine.

Jelee: 

  1. Praful de jelee se amesteca cu zahar, se dizolva cu apa si se fierbe pana se dizolva bine zaharul.
  2. Adaugam gemul de capsuni. Se toarna caldut peste fructe.

Asamblare si decor:

  1. Fructele se curata de coaja si fiecare felie de fruct se curata de pielita.
  2. Frisca se bate bine.
  3. Deasupra piscoturilor punem crema de vanilie si netezim cu lingura.
  4. Feliile de grepfruit se aseaza de jur-imprejur,deasupra cremei de vanilie.
  5. Deasupra lor se toarna jelee. Se tine la frigider cateva ore.
  6. Dupa intarirea cremei si a jeleului, se scot peretii detasabili si se portioneaza in felii.
  7. Se poate servi si ornat cu frisca.