Mod de preparare Tort castel

  1. 3 plicuri de gelatina se pun la hidratat in zeama unei cutii de compot de ananas, pentru 10-15 minute.
  2. 1 litru de frisca se bate bine si se da la rece.
  3. Anansul si 2 portocale se taie bucatele mici, la acest capitol avem liberatea alegerii fructelor.
  4. Pregatim forma de tort prin imbracarea in folie, punga, hartie de copt, sau folie aluminiu.
  5. Daca vrem un tort traditional acesta e momentul in care punem piscoturi pe margini sau rondele de ananas.
  6. 3 galbenusuri si 300 gr zahar se adauga peste gelatina umflata care se pune pe baie de abur, pana ce zaharul si gelatina se dizolva elegant, nu trebuie sa friga, este important sa mestecam mereu si sa nu o scapam din ochi.
  7. Se lasa la racit pe aragaz.
  8. 3 albusuri se bat spuma tare. Daca amestecul de la baia de aburi nu s-a racorit suficient cat timp am batut albusurile, il racim fortat in apa rece mestecand in el.
  9. Atentie trebuie sa ajunga la nivelul de caldut si sa nu aibe tendinta de inchegare (sa curga).
  10. Scoatem frisca din frigider si cu toata delicatetea de care dispunem amestecam putin cate putin (merge si mixer la cea mai mica viteza) din compozitia racita, dupa care ( fara mixer) inglobam albusul care nu trebuie sa se sparga, ca in final fie adaugam fructele in intreaga compozitie, fie se pun in strat in forma tortului.
  11. Uneori o parte din compozitie o amestec cu 2 lingurite de ness pentru culoare dar si pentru gust.
  12. La final se astupa compozitia fie cu blat de tort fie cu piscoturi.
  13. Se aduna marginile foliei spre mijloc si se da la frigider pentru minim 4 ore, desi e recomandat sa fie rasturnat a 2a zi pentru ca sa aibe timp piscoturile sa traga umezeala.