Mod de preparare Tort ceas

  1. Pentru foi se lucreaza cu jumatate din cantitati pt a nu se lasa albusul.
  2. Se freaca galbenusurile cu zaharul si mirodeniile pana cand compozitia se albeste si se adauga faina in ploaie.
  3. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor.
  4. Foile se coc intr-o cratita de 5l unsa si tapetata cu hartie de copt. Hartia de copt se desprinde imediat ce foaia a fost scoasa din tava.
  5. Se coc 5-6 foi.
  6. Pentru crema, se amesteca ouale intregi cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si laptele, compozitia se fierbe pe baie de abur, mestecand mereu pana se ingroasa.
  7. Cand crema e aproape gata se adauga cacaua cernuta si se mai fierbe putin.
  8. Margarina se freaca spuma si se amesteca cu crema rece.
  9. Foile se umplu cu aceasta crema.