Mod de preparare Tort ceresc

  1. aluat:
    se freaca margaina Rama cu zaharul,apoi se adauga galbenusele, faina si parful de copt si la final o lingura de lapte,se omogenizeaza,devine un aluat moale care se imparte in doua, jumatate se pune in tava(e nevoie de tava cu fund detasabil) unsa cu margaina si peste se adauga jumatate din spuma batuta cu zahar,peste aluat si spuma se presara jumatate din cantitatea de migdale si se baga la cuptor 20-25 de minute la foc mediu spre mic.
  2. Dupa coacere se prepara si cel de-al doilea blat, la fel ca primul din celelalte jumatati ramase.
  3. Crema: se bate frisca,apoi se adauga iaurtul, zaharul si sucul de la o lamaie.
  4. Se pune o oala cu apa pe foc pentru a prepara gelatina la aburi, peste cele 2 pliculete de gelatina de adauga 150 g apa si se desface pe aburi, fara a se fierbe , apoi se adauga peste frisca baututa si celelalte ingrediente, se omogenizeaza bine si se lasa la frigider cam cca.
  5. 30 minute.
  6. In tava cu fund detasabil se pune unul din cele doua blaturi, se adauga crema si apoi celalalt blat si se lasa la frigider cca.
  7. 4-5 ore.