Mod de preparare Tort charlota

Preparare blat:

  1. Albusurile se bat spuma cu zaharul.
  2. Galbenusurile se freaca separat cu praful de sare si se adauga peste albusuri.
  3. Se pune si faina in ploaie impreuna cu praful de copt.
  4. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor sa se coaca.
  5. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca si apoi se taie in 3 parti.

Preparare crema: 

  1. Se bat albusurile spuma cu 12 linguri zahar. Se adauga si galbenusurile.
  2. Laptele se incalzeste si se pune peste compozitia de sus.
  3. Frisca se bate si se adauga si ea. Iar la final se incorporeaza gelatina dizolvata dupa instructiunile dupa pachet.
  4. Se amseteca totul bine si se lasa la frigider 10-15 minute dupa care nu se mai amesteca in crema ca se taie.
  5. Portocalele se taie cubulete.

Asamblare:

  1. Pe un platou se aseaza prima parte de blat se unge cu crema apoi se presara cubulete de portocale, se pune cea de-a doua parte de blat si se procedeaza la fel pana la terminare.
  2. Se incheie cu o parte de blat.
  3. Se lasa la frigider 1 zi. Se orneaza cu frisca sau dupa preferinta.