Mod de preparare Tort ciocolata 3

  1. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacaua, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina.
  2. Se coace la foc potrivit.
  3. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie, ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom.
  4. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.
  5. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa.
  6. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu margarina frecata spuma.
  7. Se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa. Puteti servi alaturi de dulceata de visine sau cirese amare.