Mod de preparare Tort cu banane

Preparare blat:

  1. Ouale intregi impreuna cu zaharul se amesteca putin cu o lingura si se pun la bain-marine pana cand devin fierbinti. 
  2. Se iau de pe foc si se pun la mixer la viteza mare, cand compozitia a inceput sa creasca se adauga faina si se amesteca.
  3. Se pune la cuptorul incalzit la 180 de grade aproximativ 20 minute.

Preparare crema: 

  1. Se pune laptele la fiert, separat se amesteca zaharul cu galbenusurile, se pune un pic de lapte cald peste galbenusurile cu zahar.
  2. Apoi se pune peste laptele cald si se micsoreaza flacara. 
  3. Se adauga si faina si se lasa la foc mic pana cand incepe sa se ingroase crema (se poate adauga si un baton de vanilie).

Asamblare si decorare:

  1. Dupa ce blatul s-a racit se taie in 3, se insiropeaza dar nu foarte mult, si se adauga crema, un rand de banane taiate rondele si stropite in prealabil cu zeama de lamaie.
  2. Peste fructe se mai pune un pic de creama sa se poata lipi blatul urmator. 
  3. Tortul se termina in blat si se poate orna dupa gust cu ciocolata sau cu fructe.