Mod de preparare Tort cu banane si fructe de padure

  1. Se seapara galbenusurile de albusuri, se bat galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam apa mixand continuu, praful de sare, praful de copt si faina in ploaie mixand bine pana devine o compozitie cremoasa.
  2. Albusurile se bat spuma bine, bine pana cand daca intoarcem vasul invers nu se varsa.
  3. Cand sunt gata albusurile, le turnam peste cealalta compozitie, si amestecam incet cu o lingura de lemn.
  4. Asa blatul devine foarte pufos.
  5. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pune compozitia si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 35 de minute si ii facem testul cu scobitoarea.
  6. Cat timp sta blatul in cuptor ne ocupam de crema , pe care o preparam dupa instructiunile de pe plic ( eu am pus in ea si vreo 2 linguri de finetti).
  7. Cand blatul s-a racit, il taiem in doua, il insiropam cu apa calduta si zahar.
  8. Umplem blatul cu crema si frisca.
  9. Eu l-am ornat cu frisca si fructe.