Mod de preparare Tort cu blat de nuca

  1. Se bat albususrile cu telul. Zaharul se incorporeaza treptat batandu-se in continuare pana cand spuma se intareste.
  2. Se incorporeaza galbenususrile pe rand, nucile amestecate cu faina, coaja rasa de lamaie, scortisoara si praful de copt. Se amesteca toate bine.
  3. Compozitia se pune intr-o tava de copt unsa cu margarina si tapetata cu faina, dupa care se coace in cuptor la un foc moderat pentru 35 minute.
  4. Crema se obtine frecand margarina spuma.
  5. Apoi se adauga treptat zaharul si galbenusurile amestecand continuu, iar la sfarsit cafeaua si esenta de rom.
  6. Blatul racit se taie in doua si se insiropeaza cu cafea lichida indulcita cu putin zahar si aromata cu esenta de rom.
  7. Crema se pune intre cele doua blaturi.
  8. Se imbraca in frisca, si se orneaza dupa gust.