Mod de preparare Tort cu blat si crema de nuca

  1. Prajesti nucile in cuptor, intr-o tava timp de 15 minute iar dupa ce s-au racit le macini.
  2. Freci spuma margarina inmuiata la temperatura camerei, cu zaharul pudra si coaja rasa de la lamaie, apoi adaugi laptele cu faina si praful de copt.
  3. Pe planseta cu faina, framantati un aluat potrivit de tare, pe care il impartiti in patru bucati.
  4. Pentru fiecare foaie, ungi cu margarina dosul unei cratite cu diametrul de 26 cm si il tapetezi cu hartie de copt.
  5. Intinzi fiecare bucata de aluat, in foi.
  6. Coci fiecare foaie timp de 25-30 minute.
  7. Le desprinzi cu grija cu latul lamei cutitului si le lasi la racit pe farfurii separate.
  8. Pentru crema pui la fiert laptele cu zaharul si amesteci pana se dizolva.
  9. Prajesti 200 g nuci in cuptor apoi le macini fin si le oparesti cu laptele indulcit, amestecand pana cand obtii o crema alba.
  10. Bati cu mixerul frisca racita in frigider cu 2-3 ore inainte.
  11. Freci spuma margarina, incorporezi in crema de nuci lingura cu lingura margarina apoi frisca.
  12. Umpli foile si imbraci tortul in crema.
  13. Pentru decor caramelizezi intr-o tigaie zaharul tos, adaugi nucile ramase si amesteci bine cu o lingura uda.