Mod de preparare Tort cu cafea

  1. Ouale se bat cu zaharul deasupra unui vas cu apa pana se fac spuma (cam 5 minute).
  2. Se ia vasul si se bat ouale in continuare pana se racesc (7 minute). Se adauga cafeaua si se bate in continuare.
  3. Se amesteca faina cu atentie.
  4. Se ia o cana din compozitie intr-un alt vas si se adauga margarina topita si racita.
  5. Se amesteca si restul, iar apoi se transfera totul intr-o forma rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina.
  6. Se baga la cuptor pentru 30-35 minute.
  7. Siropul se prepara din 1 lingura de ness dizolvata in 50 ml de apa la care se adauga 3 linguri de zahar si o esenta de rom
  8. Se insiropeaza fiecare felie de blat cu siropul preparat.
  9. Se bate frisca lichida cu zaharul vanilinat. Se imparte compozitia in 2.
  10. O parte se adauga intre feliile de blat.
  11. Cealalta se amesteca cu o lingurita de ness si se transfera pe partea exterioara a tortului.
  12. Se decoreaza cu ciocolata neagra (sau fulgi de ciocolata) si bobite de cafea.