Mod de preparare
Tort cu cafea
- Ouale se bat cu zaharul deasupra unui vas cu apa pana se fac spuma (cam 5 minute).
- Se ia vasul si se bat ouale in continuare pana se racesc (7 minute). Se adauga cafeaua si se bate in continuare.
- Se amesteca faina cu atentie.
- Se ia o cana din compozitie intr-un alt vas si se adauga margarina topita si racita.
- Se amesteca si restul, iar apoi se transfera totul intr-o forma rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina.
- Se baga la cuptor pentru 30-35 minute.
- Siropul se prepara din 1 lingura de ness dizolvata in 50 ml de apa la care se adauga 3 linguri de zahar si o esenta de rom
- Se insiropeaza fiecare felie de blat cu siropul preparat.
- Se bate frisca lichida cu zaharul vanilinat. Se imparte compozitia in 2.
- O parte se adauga intre feliile de blat.
- Cealalta se amesteca cu o lingurita de ness si se transfera pe partea exterioara a tortului.
- Se decoreaza cu ciocolata neagra (sau fulgi de ciocolata) si bobite de cafea.