Mod de preparare Tort cu caise

  1. Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, macul si nuca macinata, se incorporeaza si faina cu praful de copt si se amesteca de jos, in sus, usor.
  2. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata si se baga la cuptor 30 min.
  3. Se pune gelatina la inmuiat in putina zeama de compot, se topeste si se lasa la racit.
  4. Se bate frisca cu zaharul, se adauga esenta de portocale si se omogenizeaza bine.
  5. Se scurg caisele din compot si se taie felii.
  6. Se incalzeste serbetul pana se topeste si se lasa la racit.
  7. Se freaca margarina Rama, si se adauga serbetul caldut, esenta si se omogenizeaza.
  8. Se taie blatul in doua, se pune crema si felii de caise.
  9. Se toarna glazura fondanta deasupra, pe toata suprafata tortului.
  10. Marginile se tapeteaza cu nuca de cocos si se decoreaza cu felii de caise.