Mod de preparare Tort cu ciocolata

  1. Incalzeste cuptorul la 180C.
  2. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina forme dorite de tort.
  3. Pentru blat bate ouale cu zaharul.
  4. Topeste la bain-marie ciocolata alba cu Rama Maestro si laptele, apoi lasa-le putin sa se raceasca.
  5. Incorporeaza in amestecul cu ciocolata, esenta de vanilie apoi toarna aceasta compozitie peste galbenusuri si mixeaza totul pana la omogenizare.
  6. Separat, amesteca faina cu praful de copt si sarea, apoi incorporeaza-le in ingredientele ude.
  7. Toarna compozitia rezultata in forme si da totul la copt 35-45 minute, pana cand, la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.
  8. Lasa blaturile sa se raceasca, apoi taie-le in 2-3 straturi, cum doreste fiecare.
  9. Pentru crema, topeste ciocolata la bain-marie, apoi las-o sa se raceasca putin.
  10. Bate frisca intr-un vas, apoi incorporeaza ciocolata.
  11. Umple blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul cu aceasta.
  12. Tortul se poate lasa asa, sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.