Mod de preparare Tort cu ciocolata alba

  1. Intr-un vas puneti apa fierbinte si adaugati 60 g cacao, amestecati si lasati sa se raceasca.
  2. Cu un mixer bateti 125 g margarina Rama Maestro cu 180 g zahar si cele 3 oua, adaugati si "siropul" de cacao, faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si laptele.
  3. Amestecati bine.
  4. Impartiti aluatul obtinut in 3 parti egale si faceti 3 discuri.
  5. Coaceti-le pe rand la 180 grade ptr circa 20 minute.
  6. Intre timp varsati intr-o oala 80 g zahar cu 5 cl apa, amestecati pana se topeste zaharul si puneti la fiert pana da in clocot.
  7. Lasati sa se raceasca un pic.
  8. Bateti oul si adaugati-l apei, apoi adaugati 100 g margarina Rama Maestro si 250 g ciocolata alba ce ati topit-o in prealabil cu ajutorul bagnomariei.
  9. Incalziti dulceata de mure (trebuie sa fie lipsita de seminte sau fructe intregi) impreuna cu 5 linguri de sirop sau de apa, dupa preferinte.
  10. Luati un platou si incepeti sa aranjati discurile de tort, insiropati cu siropul de dulceata si apa si puneti glazura de ciocolata; puneti si celelalte doua discuri terminand cu glazura de ciocolata.
  11. Decorati cu mure sau zmeura.
  12. Daca preferati capsunii in locul murei, puteti inlocui atat in compuzitia siropului cat si la decorul acestui tort.