Mod de preparare Tort cu ciocolata, portocale si migdale

  1. Se incalzeset cuptorul la 180 C / gaz 4.
  2. Se ung cu margarina Rama Maestro si se tapeteaza cu hartie alba de copt 2 forme de tort cu diametrul de 23 cm.
  3. Se pun margarina si ciocolata intr-o craticioara si se topesc la foc mic, amestecind.
  4. Intr-un bol mare se amesteca faina, zaharul, cacaua, bicarbonatul si un praf de sare.
  5. Separat se bat ouale, laptele( iaurtul), sucul si coaja de portocala.
  6. Se toarna lichidul si amestecul de ciocolata in ingredientele uscate.
  7. Se adauga 150 ml apa clocotita si se mixeaza bine.
  8. Se toarna amestecul obtinut in cele 2 forme si se da la cuptor 45 de minute,apoi se lasa la racit in forme.
  9. Pentru martipan se amesteca ingredientele uscate, se toarna in mijloc oul si galbenusul, apoi se amesteca usor cu un cutit, inainte de a framanta cu mana.
  10. Se formeaza o sfera, se impacheteaza in folie de plastic si se da deoparte.
  11. Pentru glazura se bate margarina Rama Maestro cu mascarpone, se cerne deasupra zaharul pudra, apoi se adauga sucul si coaja de portocala, se amesteca bine.
  12. Pentru asamblarea tortului se taie fiecare blat in doua pe orizontala, se pun blaturile unul deasupra celuilalt, cu glazura intre ele, se intinde putina glazura si deaupra tortului.
  13. Se intinde o foaie rotunda de martipan( pe o suprafata presarata cu cacao), cu o forma de tort se decupeaza un cerc cu diametrul de 27cm, apoi se pune deasupra blatului.
  14. Din restul de martipan se fac 11 bilute, care se vor lipi pe tort (nfolosind apa sau glazura pe post de lipici).
  15. Glazura ramasa se intinde pe partea laterala a tortului.
  16. La final se presara cacao si zahar pudra.