Mod de preparare Tort cu ciocolata si capsuni

Blatul: 

  1. Se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul; se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie; 
  2. Se cerne faina impreuna cu cacaua si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor. Se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt, la foc potrivit 

Crema: 

  1. Ouale, zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de abur pana la proba de fir( atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
  2. Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina Rama Maestro pana ce o incorporam pe toata.
  3. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.

Asamblare:

  1. Blatul racit se taie in 3 foi, se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.
  2. Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel: ciocolata frisca si margarina se pun intr-un vas la foc mic (fara sa dea in fiert) pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.
  3. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca. Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac.