Mod de preparare Tort cu ciocolata si mascarpone

Blat:

  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.
  2. Se unesc cele doua compozitii ,se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza toata faina.
  3. Se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.
  4. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in doua foi egale.

Stratul 1:

  1. Fructele curatate de coaja se pun peste zaharul caramelizat,adaugam cam 100 ml apa si le fierbem impreuna pana ce scade o parte din sirop si fructele se inmoaie usor.
  2. Dam deoparte adaugam gelatina care am hidratato in putina apa rece amestecam pana se dizolva complet.
  3. Lasam sa se racoreasca bine,arromatizam cu rom si turnam peste prima foaie pe care am asezat-o intr-o forma detasabila nu inainte de a o insiropa cu sirop de rom.

Crema 1:

  1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierbe pe baie de apa pana se spumeaza.
  2. Adaugam nessul dizolvat in putina apa calda dupa care adaugam gelatina hidratata in putina apa rece,dam deoparte si amestecam pana ce se dizolva.
  3. Dupa ce amestecul s-a racorit adaugam branza mascarpone si mixam pana ce se incorporeaza complet.
  4. Turnam compozitia obtinuta peste frisca batuta, adaugam si ciocolata maruntita, aromatizam cu esenta de vanilie si turnam totul peste stratul de fructe.
  5. Asezam si cea de-a doua foaie, o insiropam si dam totul la rece pentru cateva ore.
  6. Se scoate, se imbraca in frisca batuta dupa care glasam in glazura de ciocolata pe care am preparat-o amestecand ingredientele pe baie de apa.
  7. Am decorat cu frunze de ciocolata, ghinde din martipan si bomboane trufe.
  8. Il puteti decora dupa imaginatie.