Mod de preparare Tort cu ciocolata si nuca

  1. Albusurile se mixeaza spuma tare cu cele 300 g de zahar, ca pentru bezea.
  2. Peste spuma obtinuta adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata.
  3. Impartim compozitia in 3 parti egale.
  4. Se coc 3 foi intr-o tava ( 24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 15 minute fiecare.
  5. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul.
  6. Adaugam cacaoa si laptele rece.
  7. Punem vasul la baine-marine si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele si margarina.
  8. Amestecam pana se topesc si compozitia se omogenizeaza.
  9. Lasam la racit.
  10. Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca si untul.
  11. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza.
  12. Se lasa la racit.
  13. Crema se repartizeaza intre foi.
  14. Peste ultimul blat turnam glazura de ciocolata si dam la rece pana se intareste, apoi se orneaza dupa preferinta.