Mod de preparare Tort cu ciocolata si pere

  1. Se bat ouale cu zaharul si laptele adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema densa.
  2. Se adauga uleiul in portii mici, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
  3. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit 40-45 de minute.
  4. Intre timp, perele se spala, se taie in jumatati si se curata de coaja si de samburi.
  5. Se fierb 15-20 de minute in vin cu 3-4 linguri zahar si zahar vanilat.
  6. Se lasa apoi sa se raceasca si se taie felii groase de 1,5-2 cm.
  7. Se pastreaza siropul.
  8. Blatul copt se stropeste cu cateva linguri de sirop cu vin, apoi se pun feliile de pere.
  9. Deasupra se toarna jeleul de fructe, care se prepara conform instructiunilor de pe pachet, folosind siropul de vin in care au fiert perele.
  10. Se lasa deoparte 10-15 minute pana se raceste si se intareste jeleul de fructe.
  11. Deasupra se pune frisca batuta cu 6 linguri cacao si se orneaza cu ciocolata rasa.
  12. Se pastreaza la frigider 2 ore, apoi se poate servi.