Mod de preparare Tort cu cirese

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul.
  2. Albusurile se spumeaza cu un praf de sare si se adauga la galbenusuri; se adauga faina amestecata cu cacao si se amesteca usor de jos in sus.
  3. Se toarna intr-o forma de tort tapetata cu faina si se coace la foc mic cca 30 minute.
  4. Se lasa la racit si se taie pe 3 nivele.
  5. Se face un sirop din apa, zahar si rom in care se pune si sucul de cirese.
  6. Se pune un blat pe un platou si se insiropeaza.
  7. Se adauga o treime de crema si cirese alternand culorile celor doua feluri de cirese.
  8. Se pune al doilea blat insiropat, o treime de crema si iarasi cirese.
  9. Se pune si cel de-al treilea blat insiropat.
  10. Se imbraca tortul in crema ramasa si se pun deasupra ciresele ramase alternand culorile.