Mod de preparare Tort cu cocos aromat

  1. Incalzeste cuptorul la 190C.
  2. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde a cate 20 cm diametru.
  3. Bate cele 4 albusuri spuma cu un praf de sare.
  4. Intr-un alt vas, bate cele 2 oua intregi cu 2 galbenusuri, 120 gr zahar, Rama Maestro topita, esenta de vanilie si zeama de lime.
  5. Cerne faina impreuna cu praful de copt, apoi incorporeaz-o in amestecul cu oua.
  6. Inglobeaza pe urma albusurile spuma.
  7. Imparte compozitia obtinuta in jumatate.
  8. Intr-una din jumatati incorporeaza nuca de cocos albastra iar in cealalta jumatate nuca de cocos verde.
  9. Pune fiecare compozitie in tavile pregatite si da-le la copt 30-40 minute, pana cand, la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.
  10. Lasa blaturile sa se raceasca complet, apoi taie fiecare blat in jumatate, pe orizonatala.
  11. Pentru sirop, caramelizeaza zaharul apoi adauga apa si lasa pe foc pana cand s-a obtinut un sirop.
  12. Se ia siropul de pe foc, se aduga esentele si se lasa sa se raceasca.
  13. Pentru crema, intr-o cratita se amesteca amidonul cu zaharul si cele doua tipuri de bacardi.
  14. Se adauga apoi laptele si se pune pe foc.
  15. Se gateste, amestecand continuu pana cand se obtine un pudding apoi se lasa sa se raceasca.
  16. Pentru asamblare, se aseaza un blat verde pe farfurie.
  17. Se insiropeaza cu din sirop apoi se unge cu 1/3 din pudding si se acopera cu un blat albastru.
  18. Se repeta operatiune cu blaturile, siropul si pudding-ul ramas.
  19. Tortul se acopera cu folie si se da rece peste noapte.
  20. Tortul se poate servi asa cum este, sau se poate decora (in cazul meu) cu fondant pentru un aspect si mai vesel.