Mod de preparare Tort cu crema de bananne

  1. Se framanta cu mixerul faina cu sarea, zaharul, oul si margarina.
  2. Se impacheteaza in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.
  3. Cuptorul se preincalzeste, se unge forma cu margarina Rama Maestro, se intinde aluatul si se aseaza in forma astfel incat sa acopere o margine de 3 cm, se pune deasupra hartie de copt si se presara deasupra fasolea uscata, se coace circa 25 minute.
  4. Se spala lamaia, se da coaja la razatoare si se stoarce zeama, bananele se curata, doua se taie in felii groase de 0,5 cm si se stropesc cu putin suc de lamaie, restul bananelor se strivesc cu furculita, albusurile se separa de galbenusuri.
  5. Se bat bine galbenusurile cu 100 g zahar, crema de banane, coaja si sucul de lamaie si smantana.
  6. Se scoate blatul de la cuptor si se indeparteaza hartia de copt si fasolea, se pun feliile de banane pe blat, apoi se toarna deasupra crema.
  7. Se coace 40 de minute.
  8. Albusurile se bat bine cu zaharul ramas, se intinde deasupra tortului si se mai coace 10-15 minute, apoi se lasa la racit.