Mod de preparare Tort cu crema de cafea

  1. Preparare blat de vanilie:
    Se bat spuma ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  2. Amestecam faina cu praful de copt si punem peste compozitia de oua.
  3. Incorporam bine amestecand de jos in sus.
  4. Aluatul se imparte in doua parti egale si se introduce in forma de tort, pe rand.
  5. Se baga in cuptorul preincalzit.
  6. Se coace circa 30 de minute.
  7. Se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate blatul.
  8. Se dau blaturile la racit.
  9. Preparare blaturi de cacao:
    Efectuam aceleasi etape ca si la cel de vanilie doar ca la sfarsit incorporam cacaoa si esenta de rom in compozitie.
  10. Tot doua foi de blat coacem.
  11. Preparare crema de cafea:
    Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana cand se topeste zaharul.
  12. Se adauga treptat faina si apoi laptele la temperatura camerei.
  13. Se pune totul la bain-marie pana se ingroasa.
  14. Dupa ce e gata se da la racit.
  15. Intre timp, amestecam margarina cu lingurile de ness si cacao.
  16. Cand compozitia cu lapte s-a racit, o turnam usor peste margarina Rama.
  17. Incorporam bine si apoi adaugam esenta de rom.
  18. Se amesteca bine si apoi se da la rece.
  19. Crema se imparte in 4 parti egale.
  20. Asamblare tort:
    Blat de vanilie, sirop de cafea, crema de cafea- blat de cacao, sirop de cafea, crema de cafea-Blat de vanilie, sirop de cafea, crema de cafea- blat de cacao, sirop de cafea, crema de cafea- frisca- bombonele de ciococalat.
  21. Se pune la rece si se serveste a doua zi.
  22. Pofta buna!.