Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata

  1. Blat[/b]
    Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu 8 lg zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie.
  3. Se amesteca usor cele doua compozitii se adauga faina amestecata cu cacao.
  4. Se amesteca lejer pana se incorporeaza.
  5. Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapatata cu hartie de copt.
  6. Se coace la foc potrivit pana ce blatul devine elastic la apasare.
  7. Crema
    Ciocolata se rupe bucati se aseaza intr-o cratita se pune frisca,margarina si se amesteca la foc mic pana ce se topeste formand o compozitie omogena.
  8. Se da la rece pentru 10 ore (de preferat de seara pana dimineata) dupa care se spumeaza cu mixerul.
  9. Se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
  10. Se obtine o crema fina.
  11. Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert ,racit si aromatizat,se aseaza crema intre straturile de blat insiropat si se da la rece pentru 2-3 ore.
  12. Se decoreaza cu frisca batuta si flori din pasta de lapte praf si miere.