Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata

  1. Ungeți o tavă cu diametrul de 20 cm si încălziți cuptorul la 160 grade.
  2. Rupeți ciocolata în bucățele într-o tigaie medie. Adăugați și margarina.
  3. Amestecați și granulele de cafea în 125 ml apă rece și trunați-o și pe aceasta în tigaie.
  4. Puneți toată această compoziție în cuptorul cu microunde la topit, sau la foc slab.
  5. Între timp amestecați într-un bol mare făina cu praful de copt, zahărul și cacaua și frământați cu mâna să nu rămână boțuri.
  6. Bateți ouăle și adăugați laptele sau zerul îl ele amestecând bine.
  7. După aceea luați ciocolata topită și adăugați-o în făină.
  8. Adăugați și compoziția cu ouă, și omogenizați totul foarte bine, până totul devine o cocă consitentă și moale.
  9. Turnați toată această compoziție în tavă și dați la cuptor pentru o oră jumătate. Verificați cu scobitoarea dacă este coaptă.
  10. După ce este coaptă o scoatem afară din cuptor și o lăsăm să se răcească.
  11. După ce s-a răcit o tăiem în două pe orizontală și apoi facem crema.
  12. Rupem ciocolata în bucățele mici și o punem într-un bol.
  13. Separat punem frișca lichidă într-o tigaie și o încălzim până aproape fierbe, dar nu o lăsăm să fiarbă.
  14. O luăm de pe foc și o turnăm peste ciocolată, amestecând până ciocolata s-a topit și totul devine o textură moale.
  15. Puneți prima parte a blatului tăiat pe un platou, ugeți un strat subțire din textura moale pe care tocmai ați făcut-o, apoi puneți a doua parte a blatului.
  16. Restul cremei turnați-o peste tort lăsând-o să curgă pe părți, după care nivelați-o bine cu o spatulă sau un cuțit mai lat.
  17. Decorați-o cu bombonele de ciocolată sau cu ciocolată rasă si puneti-o la frigider 3-4 zile inainte de servire.