Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata

  1. blatul:

    albusurile se bat spuma.

  2. peste spuma de albusuri se pun 6 linguri de apa fierbinte,api zaharul treptat si se bate in continuare pana albusurile nu mai curg din lighean.
  3. peste spuma de albusuri se pun galbenusurile rand pe rand si se mixeaza,apoi praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,esenta de vanilie,coaja de lamaie si la urma faina treptat.
  4. se ia o tava rotunda de tort,se tapeteaza cu putina margarina RAMA,se pune hartie de copt,se toarna compozitia si se da in cuptorul incins pana ce blatul este copt.
  5. (se face testul cu scobitoarea).
  6. cand e gata se scoate si se lasa la racit.
  7. intre timp preparam crema:

    galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pe baie de aburi pana ce acestea se ingroasa.

  8. separat margarina Rama se mixeaza pana devine o pasta.
  9. cand crema de galbenusuri este putin calduta ,se adauga margarina spuma si se amesteca pana crema se raceste de tot.
  10. la urma se adauga lichiorul de ciocolata,esenta de rom si cacaoa.
  11. blatul se taie in trei si incepe sa se monteze.
  12. un rand de blat,crema,blat ,crema,blat si crema pe deasupra.
  13. (blatul il insiropati putin.
  14. faceti un sirop din apa,zahar,1 esenta rom).
  15. pe laterale se pune frisca si se orneaza dupa bunul plac.