Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni

  1. Se cerne faina si se amesteca cu prajul de copt, bicarbonatul si sarea. Se bate margarina spuma impreuna cu zaharul si apoi coaja de lamaie. Se adauga pe rand ouale,apoi zeama de lamaie si vanilia.
  2. Se adauga apoi imgredientele uscate( amestecul de faina) alternativ cu laptele batut. Macul se adauga la sfarsit si se amesteca cu lingura.
  3. Se pune aluatul astfel obtinut in forma unsa cu margarina Rama si se coace in cuptorul incins la 180* C timp de o ora, o ora si jumatate, pana trece proba scobitorii.
  4. Intre timp facem crema: amestecam cele 2 oua cu cele 2 Lg de zeama de lamaie si 1/2 ceasca de zahar, la bain marie, pana se leaga crema, se adauga ciocoata taiata bucatele, pana se topeste apoi se da deoparte, sa se raceasca.
  5. NU UITATI CE TEMPERATURA AMESTECULUI NU TREBUIE SA DEPASEASCA 60* C (EXACT CA LA ORICE CREMA CU CIOCOLATA TOPITA).
  6. Se bate frisca cu restul de 1/4 ceasca de zahar, dupa care se amesteca cu crema de ciocolata racita.
  7. Se taie blatul in 3. Se pune o foaie de blat, un strat de crema de ciocolata, un strat de capsuni taiate felii, un strat de crema de ciocolata, dupa care se repeta si cu al doilea nivel la fel.
  8. Se decoreaza cu crema, fulgi de ciocolata si capsuni.