Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata si banane

  1. Mai intai facem blatul( ca la pandispan): se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se pun cele 7 linguri de zahar si se bate din nou pana cand se intaresc.
  3. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul apoi punem si esenta.
  4. Incorporam galbenusurile in albus si adaugam faina in ploaie amestecand usor ca blatul sa fie pufos.
  5. Dam blatul la cuptor si dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca.
  6. Facem creama: punem intr-un bol inalt frisca si o batem bine, dupa ce s-a intarit oprim cam un sfert din ea pt ornat.
  7. In restul adauagam usor Nutella si amestecam bine pt alifiere.
  8. Daca blatul nu s-a racit punem crema un pic la frigider( nu prea mult timp).
  9. Siropul se dau in clocot toate ingredientele si se lasa sa se raceasca.
  10. Se taie blatul in doua, insiropam prima foaie, taiem banana felii subtiri punem o parte din crema si asezam bananela (feliile) pe toata suprafata
  11. Punem celalta foaie, o insiropam si repetam procedura.
  12. La capacul tortului, insiropam, punem crema deasupra, mai putin si adaugam foaia de napolitana sau pur si simplu il decoram cu altceva ,cu frisca ramasa imbracam lateralele tortului.