Mod de preparare Tort cu crema de iaurt si kiwi

  1. Se bat spuma 8 albusuri, adaugi 8 linguri zahar, galbenusurile, faina si praful de copt.
  2. Amesteci, torni compozitia intr-o tava rotunda unsa cu margarina Rama si coci compozitia la foc potrivit.
  3. Inmoi foile de gelatina in 50 ml apa, apoi le storci si le topesti pe baie de aburi in 50 ml apa.
  4. Bati 2 plicuri praf de frisca cu 300ml lapte rece, adaugi cele 2 iaurturi, zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie si gelatina topita pe baie de aburi.
  5. Dupa ce s-a copt blatul, se lasa la racit si se taie in jumatate.
  6. In tava in care s-a copt blatul, se pune o foaie de celofan se aseaza fructele de kiwi taiate felii peste care se toarna jumatate din crema, se aseaza o parte din blat, apoi crema ramasa si cealalta parte de blat.
  7. Se da tortul la frigider 12 ore.
  8. Apoi se scoate tortul din forma, si se orneaza cu praful de frisca ramas batut cu 150ml lapte.