Mod de preparare Tort cu crema de lamaie

  1. BLAT:
    Piscoturile se sfarama marunt si se amesteca cu margarina,zaharul,stafidele si coaja de lamaie rasa.
  2. CREMA DE LAMAIE:
    Praful de budinca se amesteca cu zaharul tos si se dizolva bine cu 2-3 linguri de lapte.
  3. Se pune la incalzit restul de lapte,iar cand a inceput sa fiarba se pune praful de budica dizolvat.
  4. Se amesteca sa nu faca cocoloase,iar cand incepe sa se ingroase se ia de pe foc si se raceste.
  5. Gelatina se dizolva cu putin suc de la ananas si se pune bain-marie.
  6. Aproape cand s-a intarit,se rastoarna peste crema de budinca si se amesteca bine.
  7. se adauga esenta si coaja de lamaie.
  8. Frisca se bate bine si se rastoarna peste crema de lamaie.
  9. Bucatelele de ananas se taie mai mici si se pun in crema.
  10. Se amesteca bine.
  11. Ornare:
    Lamaile se taie felii,iar cotoarele ce raman se storc.
  12. Jeleul se amesteca cu putinul suc si zaharul si se pune bain-marie.
  13. La nevoie mai adaugam suc de lamaie.
  14. ANSAMBLARE:
    Se ia o forma de tort rotunda,cu perete detasabil,se unge cu margarina,iar pe fundul formei se pune compozitia de blat.
  15. Peste compozitia de blat se rastoarna crema de lamaie.
  16. Se niveleaza si se tine la frigider 30 min.
  17. Pentru ca am batut mai multa frisca,dupa ce am scos de la frigider,am mai adaugat un strat de frisca.
  18. Deasupra stratului de frisca am asezat feliile de lamaie si apoi am turnat jeleul deasupra.
  19. Se tine la frigider 2 ore.
  20. Se scoate peretele detasabil de la forma si se portioneaza in felii.
  21. E indicat sa-l pregatiti seara,crema sa se intareasca peste noapte la frigider !
    A doua zi, doar portionati tortul !.