Mod de preparare Tort cu crema de lapte si crocant de nuci

  1. Taiem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas pe foc mic impreuna cu frisca lichida, Rama Maestro si uleiul. Amestecam pana cand ciocolata s-a topit si compozitia este uniforma. Se lasa sa se raceasca in vas.
  2. Separam albusurile de galbenusuri, mixam galbenusurile cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul si le amestecam cu crema de ciocolata.
  3. Amestecam faina cu praful de copt, o cernem peste crema de ciocolata si galbenusuri si o incorporam usor cu o spatula in aceasta compozitie.
  4. Mixam bine si albusurile cu un varf de cutit de sare, pana cand obtinem o spuma tare si le incorporam cu grija in crema. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu fund deasabil tapetata cu hartie de copt pe fund si unt si faina pe laterale.
  5. Se da la cuptor pentru 35-40 minute. Se face proba cu scobitoarea, se lasa cateva minute sa se raceasca in forma apoi se scoate pe un gratar. Cand s-a racit se sectioneaza in trei pe orizontala.
  6. Pentru crema de lapte amestecam zaharul, faina, zaharul vanilat si amidonul intr-o cratita. Turnam treptat si laptele si amestecam cu un tel astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
  7. Punem cratita pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand crema capata o consistenta densa. Stingem focul si acoperim suprafata cremei cu folie de plastic alimentara pentru a nu forma crusta si o lasam sa se raceasca complet.
  8. Mixam bine frisca apoi o amestecam cu crema de lapte racita. Adaugam si esenta de vanilie.
  9. Pentru siropul caramel punem zaharul intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam, si cand zaharul este complet topit, adaugam apa fierbinte. Mai lasam pe foc pana cand zaharul se topeste din nou apoi stingem focul si adaugam esenta de rom. Lasam siropul sa se raceasca.
  10. Pentru crocantul de nuci taiem nucile in bucatele potrivite le punem intr-o tigaie antiaderenta si le amestecam cu zaharul si 1 lingura cu apa calda. Punem tigaia pe foc mic si amestecam pana cand zaharul se caramelizeaza si nucile capata o culoare aurie.
  11. Stingem focul, imprastiem crocantul pe o foaie de hartie de copt si il lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il acoperim cu hartia de copt si il zdrobim cu facaletul.
  12. Cand toate aceste operatiuni sunt gata, pregatim un platou, asezam prima foaie de blat, o insiropam bine, punem inelul de la tava in care am copt blatul in jurul blatului si adaugam crema din belsug. Punem si al doilea blat, il insiropm, adaugam crema si ultimul blat, insiropat. Inlaturam inelul de tort si imbracam tot tortul in crema ramasa apoi intr-un strat de crocant de nuci.
  13. Se lasa la frigider pana in momentul servirii.