Mod de preparare Tort cu crema de ness si aroma de portocale

  1. Margarina Rama Maestro (de la temperatura camerei) o mixam cu zaharul. Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt, coaja rasa de portocala si faina. Separat, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta de silicon.
  2. Impartim compozitia in 3 parti egale. Tapetam cu hartie de copt o tava cu diamentru de 20 cm, turnam prima parte de blat. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Cand este gata, scoatem foaia de blat. La fel procedam si cu celelalte doua. Lasam foile de blat sa se raceasca.
  3. Intr-un bol amestecam zaharul cu amidonul si cateva linguri de lapte. Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon.
  4. Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Cand crema fiarta s-a racit o mixam putin, adaugam margarina de la temperatura camerei, le mixam. La final incorporam zaharul pudra si ness-ul.
  5. Radem coaja de portocala, stoarcem sucul. Sucul de portocala il amestecam cu coaja rasa. Pe un platou asezam prima foaie de blat, in jurul careia punem un inel detasabil.
    Stropim foaia cu suc de portocala, punem un strat de crema. Punem iar blat, insiropam, crema si iar blat insiropat.
  6. Dam tortul la frigider pentru o ora. Ii scoatem inelul dupa acest timp, iar cu restul de crema imbracam tortul. 
  7. Pentru decor, ciocolata amaruie o rupem bucatele, punem frisca lichida si le topim pe baie de aburi. Spalam portocala, o taiem felii potrivite si ungem cate o jumatate de felie cu ciocolata topita, iar peste, presaram bombonele colorate. Lasam sa se intareasca putin.
  8. Decoram tortul cu aceste felii de portocala, iar pe margini, facem cateva dungi pe crema cu o lingurita, apoi presaram cativa fulgi de ciocolata. Il dam la rece 2-3 ore, apoi servim.