Mod de preparare Tort cu crema de piersici

  1. Se amesteca bine untul cu pesmetul, miezul de nuca si mierea, apoi se lipeste aluatul pe fundul unei forme de tort si se lasa la frigider circa o ora.
  2. Se inmoaie foile de gelatina in apa rece.
  3. Se da in clocot sucul de piersici, apoi se ia de pe foc.
  4. Se preseaza gelatina, se dizolva in sucul de piersici si se pune la racit.
  5. Se oparesc piersicile, se decojesc, apoi se taie felii.
  6. Se fierb impreuna cu zaharul si sucul de lamaie la foc mediu, timp de aprox. 5 minute, pana acestea se moaie, iar apoi se adauga si zaharul vanilat.
  7. Se pastreaza 1/2 din piersici.
  8. Piersicile ramase se paseaza, apoi se inglobeaza iaurtul, crema de branza si gelatina si se paseaza din nou.
  9. Se pun feliile de piersici pastrate pe blat si se intinde deasupra pireul de piersici cu iaurt.
  10. Se lasa la frigider minim 3 ore inainte de servire.