Mod de preparare Tort cu crema de vanilie

  1. Se separa ouale, se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana devine cremoasa, se adauga galbenusurile,apoi faina amestecata cu cacao si 1/2 plic praf de copt.
  2. Se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare, se toarna intr-o tava si se baga la cuptorul preincalzit ptr 40 de min.
  3. Se scoate, se lasa la racit si se taie in 3 felii pe orizontal.
  4. Pentru crema se amesteca praful de budinca cu zaharul, se adauga putin lapte rece, apoi restul de lapte caldut si se fierbe la bain-marie sau pe foc mic pana se ingroase.
  5. Se adauga putina margarina in budinca si se lasa la racit, amestecand din cand in cand.
  6. Restul de margarina se freaca spuma cu zaharul pudra si se amesteca cu budinca racita.
  7. Se monteaza tortul alternand blatul cu crema de budinca.
  8. Se imbraca tortul cu frisca batuta spuma. Se decoreaza dupa imaginatie.