Mod de preparare Tort cu crema de zahar ars

  1. Blat:
    Albusurile de la cele 3 oua se bat spuma,apoi se adauga 3 linguri de zahar si se mai bat pana se tin de tel.
  2. Cele 3 galbenusuri se amesteca cu restul de zahar ramas de la albusuri,margarina,praful de copt,esenta vanilie,coaja lamaie-portocala, si faina.
  3. Peste aceasta compozitie rasturnam albusurile si amestecam foarte putin.
  4. Turnam aceasta compozitie intr-o forma unsa cu margarina si tapetata cu faina,apoi coacem 10 min la foc tare si 15 min la foc mic.
  5. Tapetare forma:
    Punem 100 g zahar in forma si o punem pe foc mic,amestecand in zahar sa nu se prinda.
  6. Cand zaharul s-a lichefiat si a capatat culoarea portocalie,luam forma de pe foc si o rotim stanga-dreapta,pana tapetam forma pe interior.
  7. Lasam la racit pana incepe zaharul sa se intareasca si sa pocneasca.
  8. Crema de zahar ars :
    Batem ouale cu zaharul,adaugam laptele,stafidele,esenta de rom.
  9. Aceasta compozitie o punem in forma tapetata si o coacem bain-marie 30 min.
  10. Dupa coacere,lasam crema la racit.
  11. Punem deasupra ei blatul si lasam la rece,cam 30 min,pana isi trage blatul siropul din crema.
  12. Scoatem de la rece si rasturnam cu atentie pe un platou.
  13. Ornam cu frisca si felii de portocala.
  14. Forma blatului trebuie sa aiba aceeasi marime cu forma in care coacem crema de zahar ars!.