Mod de preparare Tort cu frisca

  1. Se freaca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar si cu apa.
  2. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cu restul de zahar.
  3. Se amesteca compozitiile,se adauga nuca macinata si faina cernuta cu cacao.
  4. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata si se da cuptor 45 de min.
  5. Se lasa la racit si se taie in 3 felii pe orizontala.
  6. Se bate frisca cu zaharul vanilat si se da la rece.
  7. Se fierbe smantana cu zaharul pudra,se lasa la racit,amestecand din cand in cand.
  8. Cand este rece se bate bine si se amesteca cu margarina moale,nucile si romul.
  9. Se pune primul blat,crema cu nuci si margarina,blatul al doilea,frisca,ultimul blat.
  10. Deasupra se toarna glazura facuta din ciocolata si frisca topita la microunde.
  11. Peretii se imbraca in restul de frisca batuta spuma tare.