Mod de preparare Tort cu frisca si crema cu gust de ciocolata

  1. Galbenusurile se amesteca cu 60 gr de zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa.
  2. Albusurile se bat spuma si se adauga si restul de 60 gr. de zahar.
  3. Cele doua compozitii se amesteca.
  4. Se adauga si faina la compozitie, amestecandu-se usor.
  5. Compozitia se va coace la foc potrivit, intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  6. Blatul rezultat, se taie in 3 parti egale si se insiropeaza cu compot.
  7. Turnati 600 ml lapte rece intr-un castron inalt.
  8. Continutul plicurilor cu crema pudra cu gust de ciocolata il adaugati la lapte si amestecati cu ajutorul mixerului la viteza minima, iar pe urma 2-3 minute la viteza maxima.
  9. Blatul taiat in 3 parti, insiropat cu compot, si umplut cu crema cu gust de ciocolata il ornati cu 800 gr frisca.
  10. Deasupra, peste frisca, puteti rade putina ciocolata din comert.