Mod de preparare Tort cu fructe

  1. Se taie o parte din fructe mai mari pentru primul strat care se aseaza in forma de tort.
  2. Cealalta parte se taie in bucati mai mici si se lasa putin la scurs.
  3. Frisca se bate cu mixerul, se adauga zaharul pudra, galbenusurile si esenta.
  4. Pe baie de aburi se dizolva gelatina cu o ceasca de lapte caldut.
  5. Dupa ce se raceste putin se toarna peste frisca si se amesteca cu mixerul( in acest moment trebuie sa aveti forma pregatita cu primul strat de fructe care vor fi deasupra, cele mari.
  6. Se insiropeaza piscoturile cu zeama de compot.
  7. In tava se aranjeaza, dupa cum urmeaza: un strat de fructele mari, un strat de frisca, un strat de piscoturi, un strat de frisca, un strat de fructe marunte, un strat de frisca, un strat de piscoturi.
  8. Se da la rece si se rastoarna a doua zi.