Mod de preparare Tort cu fructe!

  1. Preparare blat: se separa ouale; galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, albusurile se bat spuma si se adauga peste galbenusuri, se pune un praf de sare, apoi se incorporeaza faina impreunata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos, prin rasturnare.
  2. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia si se coace 15-20 minute.
  3. Preparare sirop: se fierbe zaharul cu apa si se adauga la sfarsit esenta.
  4. Se insiropeaza blatul.
  5. Preparare crema: se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar pana devine o crema.
  6. Se adauga faina in ploaie si se amesteca usor, se toarna si laptele, se pune la foc moale si se amesteca cu telul pana se ingroasa.
  7. Se dizolva gelatina in 100 ml apa si se toarna in crema calduta.
  8. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas.
  9. Fructele se adauga in crema impreuna cu albusurile spuma.
  10. In aceeasi tava in care a fost copt si blatul se pune o folie de celofan, se toarna crema, se pune blatul insiropat peste si se da la frigider.
  11. Cand s-a racit se rastoarna si se orneaza cu frisca.