Mod de preparare Tort cu fructe

  1. Se freaca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
  2. Faina se amesteca cu praful de copt si amidonul alimentar, cu cacaua, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de oua.
  3. Se adauga uleiul si masa rezultata se toarna intr-o forma patrata, unsa si infainata si se coace la 80 de grade C timp de 40 de minute
  4. Se scoate blatul din forma cat inca e caldut si se taie in 3.
  5. Frisca se bate cu zaharul vanilinat si cu intaritorul de frisca. 
  6. Fructele se spala si se pun sa se scurga intr-un strecurator de plastic.
  7. Pe prima foaie de tort se pune 1/3 din cantitatea de frisca,peste care se aseaza 1/2 din cantitatea de fructe, in amestec, se pune a doua foaie, se unge cu 1/3 din frisca, se acopera cu a treia foaie, apoi se orneaza doar partea de sus a tortului cu restul de frisca, fara margini.
  8. Pentru margini se foloseste ciocolata de menaj , care se topeste in bain-marie si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se ung marginile cu ea.
  9. Peste frisca se aranjeaza zmeura si afine.
  10. Cine doreste, poate sa puna peste fructe, pentru un aspect mai frumos si ca sa luceasca partea de sus a tortului, jeleu colorat, pregatit potrivit instructiunilor de pe pachet.
  11. Se tine tortul la rece, 1 ora, inainte de servire.