Mod de preparare Tort cu iaurt si visine

  1. Amesteci faina cu margarina, 2 linguri de zahar, galbenusul si 2 linguri de apa rece si framanti aluatul.
  2. Il acoperi si-l tii la rece 30 minute.
  3. Il intinzi apoi intr-o forma de tort si il coci 15-20 minute.
  4. In acest timp amesteci iaurtul cu zaharul ramas, coaja de lamaie, gelatina dizolvata si dai crema la rece.
  5. Bati frisca, o amesteci cu crema de iaurt, apoi intinzi peste blat jumatate din crema.
  6. Incalzesti gemul, pui si visinele din compot scurse de zeama si curatate de samburi, apoi asezi piscoturile.
  7. Adaugi apoi restul de crema si dai tortul la rece 3 ore.
  8. Dizolvi gelatina rosie cu sucul de compot ramas si zaharul vanilat ramas si torni peste tort.
  9. Il scoti din forma de copt si il ornezi cu frisca si crema de ciocolata.