Mod de preparare Tort cu jeleu de mere si crema caramel

Preparare blat:

1. Blaturile se pot face pe rand.
2. Ouale se bat cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
3. Se adauga margarina topita si se omogenizeaza.
4. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
5. Daca ati facut cu 4 oua, impartiti compozitia in 2 parti si turnati jumatate intr-o forma(24 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pana se rumeneste, la foc mediu.
6. La fel se procedeaza si cea de-al doilea blat.

Preparare crema caramel:

1. Zaharul se pune intr-o cratita cu fundul gros si se tine pe foc pana se topeste complet.
2. Cand este topit se adauga laptele si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
3. Ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.
4. Peste oua se toarna siropul de caramel in fir subtire si se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase.
5. Se muta totul in cratita in care am facut siropul si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu pana se ingroasa.
6. Se adauga romul si se acopera cu folie alimentara.
7. Gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece se pune la microunde pentru cateva secunde si se amesteca in crema caramel.
8. Crema se acopera si se lasa la racit.
9. Cand este rece se amesteca cu 100 ml frisca batuta si se pastreaza la rece.

Preparare jeleu de mere:

1. Merele se curata de cotor si de coaja si se maruntesc bine la robot.
2. Se fierbe un sirop din 50 ml apa si 50 g zahar si se adauga merele.
3. Se tin 5 min pe foc amestecand.
4. Gelatina se hidrateaza in apa rece si se dizolva la microunde, apoi se adauga jeleului cald si se amesteca bine.
5. Se lasa la racit.
6. Se fiebe un sirop din apa+zahar+rom.

Asamblare si decorare:

1. Prima foaie de blat se pune pe un platou si in jurul ei peretii tavii.
2. Se repartizeaza crema caramel si se da la rece pana se intareste putin.
3. Se continua cu a doua foaie de blat si se insiropeaza.
4. Deasupra se pune jeleul de mere si se da la frigider (preferabil peste noapte).
5. A doua zi se trece cu lama cutitului pe marginea tortului si se desprinde forma.
6. Marginile se imbraca in frisca si se presara nuca de cocos.