Mod de preparare Tort cu locomotiva

Blat:

  1. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie.
  2. Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec.
  3. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace la foc potrivit.

Crema:

  1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa pana incepe sa se spumeze.
  2. Se dau deoparte si se adauga gelatina care intre timp am hidratat-o in 100 ml apa rece.
  3. Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet.
  4. Temperam amestecul de ou si gelatina si-l adaugam peste frisca batuta bine.
  5. Aromatizam crema cu esenta vanilie , razatura de portocala si apoi incorporam si bucatelele de ananas.
  6. Siropul: Se fierbe apa cu zaharul. Dupa ce s-a racit se aromatizeaza cu esenta de vanilie si fasii din coaja de portocale.

Asamblare:

  1. Blatul se taie in 4 foi. Doua le folosim pentru a forma tortul de baza.
  2. Asezam prima foaie in forma in care l-am copt adaugam ¾ din crema ,punem si ce-a de-a doua foaie insiropata si dam la rece pana ce crema s-a inchegat foarte bine.
  3. Din celelalte doua foi confectionam locomotiva, intre ele punand crema ramasa.
  4. Se scoate tortul din forma se decoreaza cu frisca atat baza cat si locomotiva dupa imaginatia fiecaruia.