Mod de preparare Tort cu mac

  1. mixezi untul moale cu zaharul si sarea,in spuma obtinuta,adaugi pe rand galbenusurile,coaja rasa de lamaie,macul macinat si faina cernuta.
  2. bati albusurile spuma tare si le incorporezi in aluatul amestecat de jos in sus.
  3. torni compozitia in forma unsa si tapetata cu hartie de copt si coci blatul la 40 de minute,la foc mijlociu.
  4. pentru crema,amesteci branza cu zaharul,coaja de lamaie si 2-3 linguri de zeama de lamaie.
  5. tai blatul rece in doua foi orizontale.
  6. ungi blatul de jos cu pasta de macese ,apoi.
  7. suprapui al doilea blat,il ungi cu crema ramasa si il ornezi cu frisca si ciocolata topita la bain-marie,intr-un cornet de hartie,tot pe hartie desenezi figurine de ciocolata topita.
  8. le desprinzi dupa ce s-au racit si le folosesti la decor.